söndag 8 mars 2015

Nu är våren här

och man börjar vilja sitta ute!


Men har man en hund som inte stannar på tomten till 100% oavsett vad som går förbi (och inte har inhägnad tomt), så kan de vara ett problem, olle va lös från början tills den dagen han helt plötsligt var borta (han va runt 1år, torr de va första sommaren), ja går o ropar utan att han reagerar eller ja ser honom, små paniken börjar komma, så ja går åt ena hållet o mamma åt andra, så hör ja mamma ropa, ja då hade hon hittat mitt lilla pucko... jo han hade ju bara gått till en gräsplätt (precis vid VÄGEN där dem kör som idioter) för att KISSA (ja min kille gör gärna INTE ifrån sig på tomten).
Sen dess har vi inte vågat ha honom lös på tomten själv utan uppsikt, o då är det svårt att ha altandörren öppen ex. 
Så vi började med att sätta en långlina på altan som vi kopplade honom i, men då blev de e massa koppla o koppla loss, för han vill springa ut o in.


Så ja kände att det inte var en bra lösning, så fick ja tipset att köpa kompostgaller(!!!), så vi köpte hem det, och börja inhägna altanen! det va nog ett av dem bästa tips vi fått :D nu kan altan dörren stå öppen, olle kan springa ut o in som han själv vill, och han kan gå exakt som han själv vill, ingen lina som fastnar eller är "för kort" så han inte kan lägga sig exakt vart han vill.

och nu har vi äntligen fått upp det (vi tar ner det på vintern så det inte rostar)
så här är lite bilder på hur vi har löst detta problem med att Olle ska få gå ut o in:





I hålet mellan poolen o staketet brukar vi ha en bänk









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar