onsdag 7 januari 2015

Varför ha så bråttom?

Jag hade ju bestämt o köra hopp debuten i aprill, då hemma klubben har tävling, men jag har tänkt den senaste tiden, att nej de är inte rätt!
Jag kan inte lova dem andra att olle inte tar ett ärevarv, springer av planen, eller hittar på något annat skoj i hans mening, ja han kan få lite såna fnatt, allt mer sällan, men dem kan komma ibland, så nej ja ser inte de som rätt att han kan förstöra någon annans lopp, han kan gå klockrent oxå, men det är inget jag kan lova, o då ser ja det inte okej att starta honom, vi får helt enkelt vara åskådare ett tag till, tills han e mogen för att starta officeillt, tills dess ska vi träna massor, starta på klubbens tränings tävlingar, sen den dagen han e mogen, då får ni passa er där ute ;)


4 kommentarer:

  1. Tycker du ska köra på. Det ger så mycket att "träna" på tävling. Så gjorde vi i början när Maya tog ärevarv, enda sättet att få bort det var att träna på tävling. Och att bryta beteendet. Tpg av henne av plan direkt då hon stack iväg och då fick hon ha tråkigt i sin bur. Jag var inte arg eller något utan gick raka vägen och kopplade henne då hon stack och sen gick vi till vår plats. Det fungerade! Räckte med två sådana frivillig diskar på tävling sen gjorde hon inte så något mer. För hon ville ju hellre köra än sitta i sin bur. Lycka till i vår! Kör på:)

    SvaraRadera
  2. Lycka till med träningen! Känner verkligen igen mig i frivarsgrejen, man vill ju lixom inte förstöra någon annans lopp. Hoppas det går bra när ni väl tar er ut på er hoppdebut! :)

    SvaraRadera
  3. sv: hej och förlåt för segt svar! Såg dina bilder på oss från mässan, superfine! vad roligt, har Inga bra bilder på oss därifrån! :D tack!

    Försökte se ditt videoklipp men det stå r att mitt land inte stödjer det (sverige..?) konstigt!

    SvaraRadera
  4. Känner så igen mig på min första hund, han tog en kon i munnen och sprsng runt banan på vår debut när han fick startsignal . Han skämde ut mig på träningarna kan jag sägs ;). Men vi väntade tills han blev tre år ( ca 1.5 år ) och tränade annat i stälket. När vi väl tävlade sgility igen inoff så blev både jag och mina kurskamrater snopna, han tog alla hinder och han stannade upp och väntade när jag trillade på banan. Men vi kom 2a i large klassen faktiskt. Tycker absolut du ska vänta de mognar ju faktiskt:D

    SvaraRadera