lördag 1 oktober 2016

Han kan ha ihjäl dig med sina bara käkar

Idag, vi lever på 2016 talet, endå finns de folk som sätter strypet bakom öronen o drar åt, hårt, slår sin hund när den gör fel, rycker o sliter i hunden för att den ska "förstå" att de där va fel så gör man inte!

när ska ni vakna? ja skiter i egentligen om ni använder halsband (sålänge dem är lagliga) men att dra o slita i sin hund (även i sele!), varför? tror ni hunden tänkaer AHA DE DÄR VA FEL DE GÖR JA INTE OM?  när en hund slutar göra de den gjort. är för den lär sig gör ja inte detta så blir ja inte bestraffad av smärta. vill ni ha en hund som jobbar för den är rädd att bli slagen? vill ni ha en hund som andas ut efter passet "idag klarade ja mig" ? vill ni ha en hund som aldrig vågar bjuda på beteenden? som aldrig vågar göra fel? för när den gör fel blir den ju bestraffad? jag vill hoppas att ni vaknar upp o de e snart!

Jag blev lite inkörd i denna värld, ja fågade om råd, o fick råden att vissa vem som bestämmer, genom att kasta ner honom på rygg, bestraffa honom varje gång han gjorde fel osv... hemska saker jag aldrig hade tagit till mig idag! men då tog ja de till mig, ja använda dem, men skillnaden från mig är att ja vaknade upp, insåg vilken hemsk människa ja var, sa förlåt till min älskling, o vi började om. Olle förlät mig, o idag har vi en fin relation, ja har idag en hund som vågar göra fel, en hund som vågar bjuda på beteenden, en hund som är glad o vill träna (de har han alltid gjort men de e skillnad nu o då)

Så snälla ni, ja vet att de e både bruks folk o ica bruks folk som använder dessa metoder, när ska dem vara passé? när ska de vara stopp med att bestraffa sin hund genom att dra o slita i den? 
att säga åt hunden o dra o slita i den är olika saker! man kan säga åt sin hund på ett schyst sätt. Tänk på att din älskade vän kan ha ihjäl dig med sina bara käkar, men väljer att inte använda sin styrka, varför ska då du använda din?

Jag vet att jag kommer få pekpinnen att ja inte äger en skarp brukshund så ja ska inte yttra mig. Ja tycker mer synd om dig som tänker så, eller nja tycker mer synd om din hund som måste leva med dessa bestraffnings metoder hela sitt liv.... o skulle den någon gång svara upp är det hunden de är fel på o inte dig...


1 kommentar:

  1. Och även om du har en brukshund (jag har en aussie) så får du höra att det är "fel" på just din brukshund om den kan uppfostras "mjukt" (inte helt förtjust i termen). ;P Då är just din brukshund för vek eller dålig på annat sätt mentalt. Men det är ändå sällan jag råkat ut för det. Mer online, där folk gärna gömmer sig bakom skärmen förstås. http://palsklingars.blogg.se

    SvaraRadera