fredag 21 oktober 2016

Att skapa bra erfarenheter

2012 blev Olle påflugen 2 gånger, en gång i mitten av september o en gång typ slutat av Oktober, så på lite mer än 1månad hade han en parsonrusell i halsen o en schäfer i låret... o Olle vara kopplad båda gångerna, o dessa hundar var lösa, o kom fram till Olle utan att olle sett dem.

Detta skapade en otrygghet såklart, hundmöterna blev värre, olle vågade inte lita på någon vi mötte, kunde vara ett monster de vet han inte, o de tänkte han inte ta reda på först utan best o ta de säkra före de osäkra. o då hade vi jobbat dagligen med hundmöten o försök få till bra hundmöten (då han redan är en osäker individ o va förjävlig när han kom) så detta förstörde de vi hade tränat på i 9månader.
senare höll han på o bli påflugen av en flatt, men pappa fick tag i kopplet på den o kunde hålla emot o hålla bort olle.

Så de där med koppel o hundar kommer fram har aldrig varit positivt för Olle, o jag tappa förtroendet för att låta honom hälsa, nu ser ja ingen anledning att han ska hälsa på allt o alla, men att skapa en trygghet i koppel o hundar hade ju inte varit fel.han har fått hälsa på sina kompisar, o även dem tycker han är jobbigt o hälsa på, han har blivit bättre, typ som min kompis sheltiesar är inga problem, om vi inte går mot dem, de kan vara jobbigt fortfarande.

Men så möter ja en barndoms väns syster häromdagen o hon frågar om hennes hund o Olle fick hälsa o då valde ja att ja om Olle VILL så får dem, o hennes tik som blir 1år i oktober va så lugn, hon stannade på ett bra avstånd ja gick mot henne olle tvekade men kom efter, han hade tyngdpunkten bakåt, va beredd ifall att! men tiken gav lugnande signaler, tittade bort, visade att hon var snäll, detta slutade med att olle blir lugn o dem hälsar fint o olle försöker bjuda upp till lek, de värmde i hjärtat att han fick en BRA erfarenhet med sig av en främmande hund, att även okända hundar kan vara trevliga, alla vill inte äta upp än. Jag hoppas vi får chansen igen att han får hälsa på en främmande hund (men ja känner ägaren så ja vet att de inte är en hund med förhög energi nivå, så de inte blir på olles villkår, eller den där "han är snäll" o så va han inte de...) o bygga erfarenheter att även främmande hundar kan vara snälla o trevliga


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar