torsdag 3 december 2015

För han behöver de!



Här har vi Olle, snart 4.5 årig tollare, på utsidan ser han frisk ut, går man nära, ser man att huden tar stryk, o efter undersökningar så fick vi ju svaret att han e KVALSTER ALLERGIKER, kvalster finns överallt, man kommer inte undan dem! man kan självklart underlätta för dem, ta bort alla mattor, filtar, ha skinsoffa, inte låta dem vara i sängen, ha en hård tråkig bädd dem får sova i. Sen ska man ju städa o helst ska inte hunden vara hemma medans man städar, sen ska dem ju absolut inte äta torrfoder.

Detta funkar inte i praktiken här hemma, funkar de för er skit bra! men inte här, olle älskar allt som är mjukt o luddigt, inte bästa för en kvaslter allergiker! o efter att fått sovit i både säng o soffa o myst med filtar i nästan 2.5år hemma hos mig så hade ja inte hjärta o ta bort allt han älskade! så yes han får sova i soffan med en filt, han får sova i min säng, ibland vill han även komma under täcket o myspysa, o bädden han väljer e mjuk o skön, sen har han en hårdbädd oxå (en bia kopia från biltema o ja vi tycker den e hård)

Sen de där med maten, färskfoder ska de vara, jag kan säga direkt att ja inte märkte någon skillnad när olle åt fodax färskfoder mer än att han inte funkade på de fodret, o fick byta till acana torrfoder, ja kommer nog i framtiden testa o byta till much (men då krävs de ett jobb först!) men idag går han på acana, o nej frysa fodret funkade inte heller för hans del. o hänga ut saker i kylan för att ta död på kvalstrerna, vilken kyla? regnet o +8? yes så e de o bo i den delen av landet vi bor i.

Här är de fukt fukt o massa fukt... o ja de förstör Olles HUD! nu kommer vi till den delen alla ska hacka på, Olle som är en hund med päls, en TOLLARE för att vara mer exakt, o nej dem behöver inte täcken! de har ja fått höra så fint! så de e inte lite elakt o dra alla stackare över en o samma kant? (o nej ja säger inte kam) som att säga att alla människor klarar en viss temperatur, så e de ju inte! vissa fryser redan vid -1 o vissa inte förrän -15, så vrf ska inte en speciell individ oxå kunna frysa fast dem flesta i rasen inte gör det? för så är det, olle fryser när de e -10 grader ute! o nej ja har inte hjärta att se när olle haltar fram för han får ont av köldkramper o sitter o skakar för han fryser så himla mkt, nej ja tänker inte plåga honom för folk inte accepterar att alla inte e så varmblodiga o njuter av kylan.

Sen behöver Olle täcke från 0 gradigt, de är pga hans hud, han har väldigt känslig hud, hans klåda ökar vid fukt o minusgrader och då behöver han hjälp av täcken! olle är idag ägare till 8 olika täcken! han använder alla vid olika tillfällen! 



1. Hurtta outdoors torrent coat - Ett regntäcke som sitter BRA o täcker mkt o bra!
2. Hurtta outdoor regntäcke - Ett regntäcke som sitter skit på honom när han e i rörelse! men används som slit o släng hos bl.a dagmatte
3. Ett väldigt stelt täcke, sitter ok, är ett 2i1 täcke, används oxå som slit o släng hos bl.a dagmatte


1. De tunnaste vinter täcket, köpt på hööks, ytterst lite foder i, detta används vid 0 gradigt o någon minusgrad
2. Ett litet tjockare vintertäcke som räcker väldigt fint, köpt på granngården
3. Ett ytterligare lite tjockare som används upp till -10, köpt på hööks
4. Detta e lite kort så används inte så mkt längre, mer som slit o släng vid -10
5. Hurtta pro collection fleecjacka - denna används från -10 o uppåt
6. När de e -10 o man får köldkramper måste man ha något på tassarna oxå, så ett par skor åker på då



Så tänkt på detta nästa gång ni ska berätta för någon att denns hund INTE alls behöver de där täcket hunden har! de kan finnas måååånga orsaker till vrf hunden har täcke på sig! 



1 kommentar:

  1. Fattar inte varför folk måste lägga sig i. Alla får väl göra det som är bäst för ens hund.. Olle <3

    SvaraRadera