torsdag 29 december 2016

Då är de dags igen... Nyår närmar sig

Du som inte levt eller lever med det kommer troligen inte att förstå, du kommer fortsätta skjuta, du kommer inte ta hänsyn, du kommer skjuta skratta o vara glad, gärna veckor, dagar innan o veckor efter. Men jag o massa andra människor lever tätt intill dem vi älskar mest, som är rädda!

Om du skulle visa hänsyn hade du hållit dig till 12 slaget, så jag och dem som vill hinner fly från allt så vi alla kan få fira in nya året utan panik, utan risken att han sliter sig o försvinner o hittas förhoppningsvis i livet. vi hade sluppit de, o är de för mkt begärt?

Jag har en katt, han är 13.5 o varit rädd hela sitt liv, han väljer o fly till skogs, o där har han de bättre än att vara inlåst hemma o höra alla smällare. Men så har ja även Olle, han som är skotträdd, han som inte kan fly som Mulle kan, han som inte kan sticka iväg o sedan komma hem när allt lugnat sig. Han, kan ni vissa lite hänsyn för hans skull? om ni håller er till 12 slaget, så är vi redan borta o slipper höra alla pangande ljud, o ja slipper sitta med en panikslagen kille som inte vet vart han ska ta vägen.

Idag, det är den 29/12 två dagar kvar till nyårsafton! kl var runt 18-19 tiden o dem började skjuta, vi hade tur, vi var inne när detta hände! det som händer är att olle blir rädd, han visar det i första stadiet att bli förbannad, han skäller o är arg! försökte distrahera honom med ett ben, men de ville han inte ha, han fick lite annat gott o fick tänka på annat, jag har tur för i denna stund går de o muta honom! vi fick honom o lugna ner sig, vi åt, ca 1h senare var han lugn så då gick han o hämtade sitt ben o åt de, o efter de så gick vi ut direkt så börjar han titta sig omkring, han går o slickar sig runt munnen (de e en lugnande signal för o lugna sig själv), han söker stöd hos mig, han är inte trygg, han vet inte ifall de kommer bli tredje världskriget strax igen eller inte...
Jag har valt o inte ta några promenader, för risken att han blir så skraj att han drar omkull mig o lyckas fly, eller att han blir ännu mer skrämd än vad han redan är, jag väljer att inte ta den risken.

Denna kväll va endå bra, han kunde äta, han kunde gå ut, utan större rädsla, men om 2 dagar, kommer inte mat hjälpa, tven kommer stå på hög volym, men de kommer inte att hjälpa, han kommer springa rum för rum o ha panik, då lämnar vi endå stan kl 22! för o fly ut i skogen, vi myser o har de trevligt där, men timmarna innan är fruktansvärda.

Så snälla, jag vet att du troligen inte läser detta, men smäll inte innan 00, det är inte bara Olle som blir skrämd, de kan vara dina granne, din kompis, katten du alltid klappar påväg till jobbet, alla ensamkommande flyktingar, familjer som flyr, alla som någonsin haft ett trama från krigsländer, även svensk födda, så snälla ha respekt o visa hänsyn så alla kan få fira in de nya året med en härlig känsla i kroppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar